(©CEV)
(©CEV)

Publika uživala na Banjici: Vakif drhtao u prvom setu, pa pokazao zašto je šampion

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.01.23. | 20:22

Odbojkašice Crvene zvezde nisu uspele da naprave iznenađenje protiv moćnog turskog tima - 0:3

Zanimljiv okršaj gledala je večeras publika na Banjici, a na kraju je dočekala sasvim očekivan rasplet - pobedu Vakifbanka. Dobro su se držale odbojkašice Crvene zvezde u prvom setu, čak i imale velike šanse da ga osvoje, ali je turski tim ubacio u veću brzinu kad je bilo najpotrebnije i bez većih problema stigao do nove pobede - 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Posle petog kola ekipa Đovanija Gvidetija je na prvoj poziciji grupe C sa 13 osvojenih bodova (skor 4-1), a u narednom kolu će igrati sa Novarom. Crvena zvezda ostaje na začelju sa svih pet poraza i samo jednim osvojenim bodom. Preostaje da odmeri snage još jednom sa Potsdamom u Nemačkoj 8. februara.

Izabrane vesti

Veoma raspoložene i motivisane bile su domaće odbojkašice u prvom setu. Znale su da je ovo utakmica koja će se u budućnosti prepričavati, bez obzira na to kakav bude ishod. Pogled na ispunjene tribine sa jedne strane dvorane davao im je snagu da se ravnopravno suprostave šampionkama Evrope. Istina, na klupi Vakifa je ostala kapiten Gabi Gimaraeš, nije bilo u postavi ni Zehre Guneš i Nike Dalderop, ali svakako je na terenu bila moćna ekipa predvođena Paolom Egonu.

Odlično su se borile crveno-bele, uspele su čak i da odbrane nekoliko snažnih napada Italijanke sa korekcije, a jednom su je zaustavile i blokom. Paoli je na drugoj strani sasvim solidno parirala nova igračica Zvezde Kubanka Ana Kleger. Njih dve su osvojile po sedam poena u prvom setu, ali je igračica domaćeg sastava bila mnogo uspešnija kad je prolaz u napadu u pitanju (11-6, 55 odsto naspram 18-7, 39 odsto). Posle as servisa kapitena Ane Živojinović na semaforu je sijalo 14:12 za klub sa Marakane, pa je tada morao Đovani Gvideti da reaguje tajm-autom. Bile su još neko vreme domaće za korak ispred, a onda su posustale u najvažnijem trenutku. Ispuštanje prvog seta značilo je uticalo na Pavličevićeve izabranice, jer u naredna dva više nisu imale toliko snage za borbu.

Ana Kleger u napaduAna Kleger u napadu

Drugi i treći čin završeni su identičnim rezultatom, a i tok igre je izgledao slično. Na vreme su gošće pravile veliku razliku i onda sasvim mirno ulazile u završnicu. Popravile su značajno igru u bloku i tako zaustavile glavne napadače Zvezde. Skupile su iz tog elementa čak 14 poena, od čega je čak šest upisala Ogbogu. Ona je sa 13 poena bila i najefikasniji akter meča.

Amerikanku je najbolje ispratila Džebedžioglu sa 11 poena (dobila MVP priznanje), dok je Kara Badžema upisala deset. Paola Egonu je igrala samo u prvom delu utakmice i zaustavila se na devet (20-9, 45 odsto). U poraženom sastavu najbolja je bila Kubanka Ana Kleger sa 11 poena. Jelena Stojić je imala devet, a Ana Živojinović osam.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

5. kolo

GRUPA A

Utorak

Vašaš - Koneljano 1:3

Miluz - Rešov 0:3

GRUPA B

Utorak

Prometej - Vero Volej Milano 1:3

Sreda

19.00: (1,40) Alba Blaž - Volero Le Kane (2,70)

GRUPA C

Utorak

Crvena zvezda - Vakifbank 0:3

Potsdam - Novara U TOKU

GRUPA D

Sreda

19.00: (1,42) Štutgart - Lođ (2,65)

Četvrtak

18.00: Tenerife La Laguna - Fenerbahče

GRUPA E

Sreda

17.30: (9,90) Marica Plovdiv - Hemik Police (1,02)

Četvrtak

18.00: Targovište - Ezačibaši

***kvote su podložne promenama



tagovi

ŽOK Crvena zvezdaCEV Liga šampionavakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara